Labrador Kring Nederland steunt een gezonde toekomst voor labradors

05 juni 2021 09:00

De Labrador retriever is een geliefd ras. Het is een ontzettend vriendelijke hond met een werklustig en enthousiast karakter. Labradors zijn niet alleen een geliefde huishond of jachthond, door hun lieve en stabiele karakter worden ze ook veelvuldig ingezet als hulp-of geleidehond.

Om het ras gezond te houden werkt het Expertisecentrum Genetica van de faculteit Diergeneeskunde hard aan het identificeren van ziekte-veroorzakende genetische mutaties bij de Labrador retrievers. En door verschillende onderzoeken te bundelen, kan er meer bereikt worden voor dit mooie ras. Het uiteindelijke doel is om de erfelijke achtergrond van genetische ziekten bij Labrador retrievers beter te begrijpen, waardoor meer effectieve diagnostiek of therapieën kunnen worden ontwikkeld. Dankzij een prachtige donatie van Labrador Kring Nederland kunnen we belangrijke stappen zetten in het onderzoek.

Nicole van der Windt, Labrador Kring Nederland: "Het bevorderen van de gezondheid is een belangrijke pijler binnen onze rasvereniging. Helaas hebben we ook bij de Labrador te maken met een aantal aandoeningen die de gezondheid van het ras geen goed doet. Wij ondersteunen om die reden van harte dit onderzoek en zijn blij dat de LKN op deze manier haar steentje aan een gezonde toekomst voor de Labrador kan bijdragen."

Wij willen Labrador Kring Nederland enorm bedanken voor deze bijdrage. Wil je meer weten over het project ‘Een gezonde toekomst voor labradors’ en het onderzoek? Lees het hier!