Bedankt voor de steun aan het project!

22 maart 2023 12:54

Het ExpertiseCentrum Genetica Diergeneeskunde heeft dankzij de genereuze bijdragen van de donateurs van Vrienden Diergeneeskunde belangrijke stappen kunnen zetten in het project 'Tegen maagcarcinomen bij de Belgische Herder'.

“Het uiteindelijke doel is om een DNA-test te ontwikkelen en met gericht fokbeleid de ziekte terug te dringen. Inspanningen van de betrokken rasverenigingen en internisten hebben geleid tot een belangrijke collectie aan data. Eigenaren van Tervuerense herders en Groenendaelers zijn zich nu bewust van het risico op maagcarcinoom en zullen hun hond bij beginnende maagproblemen laten onderzoeken. Een belangrijke stap, want een vroege diagnose verbetert de prognose.” vertelt dr. Peter Leegwater in de voortgangsrapportage van december 2021

Inmiddels zijn de tijdens dit onderzoek verzamelde monsters gedeeld met een onderzoeksgroep in de Verenigde Staten, waar het project in samenwerking met het onderzoeksteam verder zal worden voortgezet. De publicaties van dit onderzoek zullen worden gedeeld via Vrienden Diergeneeskunde.

Dit was niet gelukt zonder de steun van de vele dierenliefhebbers van dit ras, waarvoor mede namens het onderzoeksteam ontzettend veel dank!