De Labrador retriever zo gezond mogelijk voor de toekomst dankzij de bijdrage van de NLV

01 July 2021 11:49

In het project ‘Een gezonde toekomst voor Labradors’ bundelen we de krachten op verschillende terreinen om een grote stap te kunnen maken in het genetisch onderzoek. Het uiteindelijke doel is om de erfelijke achtergrond van genetische ziekten bij Labrador retrievers beter te begrijpen, waardoor meer effectieve diagnostiek of therapieën kunnen worden ontwikkeld. En vaak is het ook mogelijk om een DNA-test te ontwikkelen die ingezet kan worden in de fokkerij, ter preventie van aandoeningen bij de Labrador retriever. Nederlandse Labrador Vereniging ondersteunt dit onderzoek met een prachtige donatie! 

Nathalie Reerink, Nederlandse Labrador Vereniging
: "De NLV staat voor gezond en zorgvuldig fokken, en liefde voor de Labrador. Wetenschappelijk onderzoek naar erfelijke aandoeningen is daarvoor enorm belangrijk, daarom heeft de vereniging al sinds jaar en dag een nauwe samenwerking met de Universiteit Utrecht. Ook aan dit onderzoek dragen wij graag bij, in de hoop dat we ons ras hiermee zo gezond mogelijk behouden voor de toekomst."  

Hartelijk dank voor deze bijdrage Nederlandse Labrador Vereniging, samen maken we het verschil voor de Labrador retriever! Wil je meer weten over het project Lees het hier!