Een gezonde toekomst voor Labradors, het verhaal van Lotte

28 August 2021 12:30

Eigenaresse van labrador Lotte, Henny Foeken “Lotte is eigenlijk wel het voorbeeld dat onderzoek belangrijk is. Je wilt natuurlijk het liefst als je een hond hebt dat die hond gezond is en dat die niet allerlei ziektes bij zich draagt waar de hond last van heeft en waar je uiteindelijk zelf ook last van hebt.”

Dierenarts van het Universitair Dierenziekenhuis Hille Fieten “De aandoeningen die we bij Lotte maar ook bij vele andere Labradors constateren hebben veel impact op zowel de hond als eigenaar. Met ons onderzoek willen wij de erfelijke achtergrond van de genetische ziekten beter begrijpen waardoor meer effectieve diagnostiek of therapieën kunnen worden ontwikkeld. En vaak is het ook mogelijk om een DNA-test te ontwikkelen die ingezet kan worden in de fokkerij, ter preventie van aandoeningen.”

Wil je ook helpen om Labradors gezond te houden? Jouw steun zorgt ervoor dat er betere diagnostiek, therapieën, of zelfs DNA-testen ontwikkeld kunnen worden. Steun Gezond Gefokt voor een toekomst zonder erfelijke aandoeningen!