“Established investigator grant” voor onderzoek naar erfelijke slokdarmverlamming

17 October 2021 11:49

Met gepaste trots kunnen we meedelen dat deze “Established investigator grant” dit jaar is toegekend aan drs. Else den Boer en dr. Hille Fieten ten behoeve van genetisch onderzoek naar de erfelijke achtergrond van slokdarmverlamming. 

Het European College of Veterinary Internal Medicine of Companion Animals (ECVIM-CA) is de organisatie waar alle Europese specialisten in de interne geneeskunde zijn aangesloten. Zij beheren het  “Clinical Studies Fund” waaruit jaarlijks onderzoeksgelden worden uitgekeerd aan veelbelovende onderzoeksprojecten van talentvolle onderzoekers.


Met dit geld kan een belangrijke stap gezet worden in het DNA-onderzoek van deze aandoening. Een prachtige opsteker voor het project "Pups zonder slokdarmverlamming"!


Ben je fokker of eigenaar van een hond met aangeboren slokdarmverlamming? Of wilt u pups of volwassen honden laten screenen op motiliteitsstoornissen van de slokdarm? Laat dan een slikfilm maken in het Universitair Dierenziekenhuis. Daarmee levert u een belangrijke bijdrage aan onderzoek naar deze aandoening. Kijk hier hoe je een bijdrage kan leveren aan dit onderzoek.