Opslaan van DNA sleutel tot erfelijke ziektes

Target reached
from €3.000 (150%)


Als dierenartsen krijgen wij regelmatig te maken met verschillende aandoeningen bij honden en katten. Immers, het onderzoeken van patiënten en bepalen wat er met ze aan de hand is is ons vak. Echter, sommige aandoeningen blijken pas in een later stadium erfelijk te zijn. Hier zou het dus enorm helpen als we de DNA van deze patiënten hadden opgeslaan.

Echter, uit kostenoverwegingen gebeurt het opslaan van DNA op dit moment niet standaard. En dat is jammer, want alles wat we niet opslaan is later een verloren patiënt. Een patiënt die ons wel had kunnen helpen de aandoening op te lossen.

Wat wij willen doen


Om het mogelijk te maken dat we van honden en katten met een mogelijk erfelijke aandoeningen toch hun DNA kunnen analyseren, en ervan kunnen leren, willen wij een financiële buffer creëren. Deze buffer maakt het mogelijk om DNA monsters van aandoeningen bij huisdieren op te slaan, ook als er geen lopend onderzoeksproject voor gaande is.

Het eindresultaat 


Wij bouwen een grote DNA databank op die we óf zelf kunnen gebruiken óf kunnen delen met collega wetenschappers en uiteindelijk ten goede komt aan de gezondheid van alle huisdieren. 

Wie ik ben

Mijn naam is Paul Mandigers en al vanaf mijn studie houd ik me bezig met rasgebonden ziektes en spreek daar ook regelmatig over voor dierenartsen en rasverenigingen.

Wat ik doe

Momenteel heb ik iets van tien reeds gefinancierde projecten waarbij we onder meer een aantal erfelijke ziektes onderzoeken. En daar ga ik voor: een gezondere hond en kat!

Wil je meer info over mij? Kijk dan hier of hier

Ons (jaarlijks) streefbedrag: €3000

Iedere DNA isolatie kost 22,50 euro. Met €3000 per jaar kunnen we jaarlijks de DNA van honderden mogelijke patiënten opslaan.